Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

неделя, 2 декември 2012 г.

Щом не се помества, значи му е добре

By Калина Митева
По-трудно се оказа да си разбиращ, приемащ, любящ и осъзнат. Защо ли? Защото се изисква лично усилие и напускане на зоната на комфорт. Също като в притчата за кучето, дето лежало на дъска в двора, на която имало пирон, който му убивал. Като запитали стопаните му: защо не направите нещо, не виждате ли, че кучето вие, защото пирона го боде, те отговорили: щом не се помества, значи му е добре...

Т
а в тази ситуация са много хора - оплакват се, хленчат, недоволстват, търсят някой, за да му "повият", но няма да направят нищо, за да променят положението, а дори чакат някой друг вместо тях да завърти магическото копче и хоп - те да са добре.


Само, че изненада! Някой щом знае и има умения за преодоляване на ситуации, ги използва първо за себе си и второ - не и преди да са го помолили. Което пък не означава, че всеки път ще се втурва да "вади пирони", защото така лишава другия човек от овладяването на урока и "убодения" все ще попада в такава ситуация, докато я отработи и не се справи сам.

Така че, когато се случи пак нещо, с което не сме съгласни и дори смятаме, че не го заслужаваме, преди да недоволстваме от всичко и всички, нека за начало да се запитаме следното: Какво мога да разбера за мен от тази случка? Щом нищо не е случайно и за да се случва - значи има защо - какво е посланието за мен и какво има да овладявам още по пътя?

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0884886163

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар