Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

вторник, 10 април 2012 г.

Приемането е разбиране

By Калина Митева
Покрай издаването на книгата "Да погледнем в себе си" и работата с клиенти не съм писала в блога. И не толкова поради невъзможност, свързана с време, а като че ли поради липса на желание... Има такива моменти и е хубаво, когато са кратки! Оставих това състояние да мине и отмине - така както правя и с чувство на тъга, болка или мъка... Това е начин за преодоляване на ситуации, тоест приемане на всичко, такова каквото Е - без гръмки анализи, без ежедневни приказки с другите и осведомителни бюлетини, предвид аудиторията, която имам.

Приемане на всичко насаме (уточнявам отново, че вътрешната работа със себе си е личен процес и се случва в единствено число), задаване на въпроси, получаване на отговори и запазване на вътрешното равновесие при всички случаи, което е резултат точно от въпросното приемане на ситуациите. Пиша за приемането, такова каквото е за мен, без оглед на това дали е лесно, трудно или всякакви оправдания давани при неразбиране и нежелание да се разбере... и основно приложи!

Всичко е въпрос на индивидуални решения за всеки отделен човек. Който е чел книгата ми, знае мнението ми за общите положения и кои са те - всичко друго е лично, предвид преживяванията, емоциите и живота на всеки човек. Защото след като за мен справянето с дадено чувство е приемането и спокойното себенаблюдение, то за друг това може да не е достатъчно, а да е нужно и още нещо. Та искам да кажа - приемането да не се разбира като бездействие и бездушие, а по-скоро като отказ да се дават определения и преценки на събитията и другите хора. Върху това има да се работи доста и нека се прави разграничаване между анализ и упрек или любимото на много хора осъждане и преценяване. А нужно само толкова малко - разбиране, вместо даване на оценки. А разбиращ е този, който разбира себе си и гледа на света през очите на любовта.
следва продължение... 

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik







Няма коментари:

Публикуване на коментар