Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

сряда, 23 февруари 2011 г.

За утвържденията

Утвържденията са кратки мисъл форми, които повтаряме наум, на глас или под формата на песен. Целта е да се освободим от старите мисловни модели и да си създадем нови позитивни и успешни нагласи. Хубаво е да проявим постоянство,  да правим  това по едно и също време на деня, като част от целия процес, в момент когато съзнанието ни е спокойно - вечер преди заспиване или сутрин преди ставане.

Голяма сила имат, когато ги повтаряме пред огледалото или ги пишем на ръка, минимум по десет пъти на ден... Утвържденията повтаряни многократно, действат и пренастройват подсъзнанието и са вид самовнушение и автотренинг. Необходимо е да бъдат в сегашно време, първо лице, единствено число, за да си създадем постепенно вяра и вътрешна убеденост.


Примерни утвърждения за вас, от Луиз Хей
- обичам живота
- обичам и приемам себе си
- винаги се намирам в безопасност
- всичко в моят свят е наред
- всичко, което искам да знам, ми се разкрива
- аз заслужавам най- доброто
- всичко до което се докосна е успех
- имам много мечти и знам, че заслужавам да се сбъднат
- аз съм талантлив и способен човек


Препоръчително е да си подберете до три от тези или други утвърждения и да ги пишете по десет пъти на ден, поне месец. След което избирате други и пак ги пишете. Би било добре писането на утвърждения да се превърне в начин на живот. 

Хората омаловажават това действие като част от вътрешната работа по процеса за лична промяна! Много често говоря за това и който е отговорен, готов и пожелал промяната не само на думи - изпълнява това. Тези, които не вярват и куп доводи да им приведа - пак нищо, защото очакват мигновени резултати от промяна в мисленето и действията си, без да знаят, че е необходимо постоянство, за да се затвърдят новите нагласи и убеждения. Нужно е и време, за да се появят и положителните промени от това. 

Положителното мислене на теория, не променя нищо, щом не сте готови да промените нещо от досегашния ви начин на живот. Вие си изберете какво да е: дали ще започнете да пишете утвърждения, дали ще отделяте минути сутрин и вечер за релаксация или пък медитация, дали ще научите техники за освобождаване от гнева, възмущението и недоволството, дали ще е работа с огледалото, дали ще преразгледате отношенията си с околните и ще се освободите от такива, които не са благотворни за вас и т.н. и т.н. 

Изберете това, което преценявате, че най ви пасва и ви е полезно - и действайте! Много хора се занимават само с теорията, без да правят нужните техники и упражнения, мислейки че положителната нагласа е достатъчна. Не бъдете от тях! Време е всичко, което знаете на думи, да го приложете и в постоянни действия, за да доведе и до очакваните позитивни промени и резултати за вас. By Калина Митева

Още полезно за вас:


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik










Няма коментари:

Публикуване на коментар